BIJZONDERE BOEKLANCERING: ‘DAG LIEF MUISJE’

BIJZONDERE BOEKLANCERING: ‘DAG LIEF MUISJE’

Leopold, Dromenjager en Stichting Achter de Regenboog bundelen kennis en krachten voor deze bijzondere, hartverwarmende titel over de dood. Het boek, dat vanaf 10 januari verkrijgbaar is, leert kinderen over onherroepelijk verlies en biedt ouders handvaten om dit abstracte begrip tastbaar te maken.

'Woezel en Pip rennen door het bos. Ze zoeken kastanjes. Woezels rugzak zit al bijna helemaal vol. ‘O, daar ligt nog wat, Pip,’ roept hij en hij wijst vooruit. Daar ligt iets in de schaduw van een oude eik. Het is Muisje. Hij ligt heel stil. Zelfs zijn snorharen bewegen niet...'

Dag lief Muisje is een gevoelig verhaal waarin Woezel en Pip en hun vriendjes afscheid leren nemen in hun eigen veilige, vertrouwde Tovertuin.

Waarom dit prentenboek?
Het uitleggen van de dood en wat het verlies van een dierbare inhoudt, is voor kinderen van alle leeftijden belangrijk

Het boek biedt een laagdrempelige kennismaking met een beladen onderwerp binnen een vertrouwde en vooral liefdevolle belevingswereld

Wat maakt dit prentenboek bijzonder?
Het verhaal kwam tot stand dankzij de hulp van Stichting Achter de Regenboog (www.achterderegenboog.nl)

Het boek bevat een speciale flyer met aanvullende adviezen om ‘de dood’ en ‘afscheid nemen’ bespreekbaar te maken met je kindje

Het grote formaat maakt het zeer geschikt als voorleesboek voor jonge kinderen

Nieuwe samenwerking met Jumbo

Met veel trots kondigen wij onze nieuwe samenwerking met Jumbo Supermarkten aan. Jumbo Supermarkten en Woezel & Pip lanceren samen een nieuwe productlijn met verantwoorde producten voor kinderen. Hiermee willen wij ouders en kinderen inspireren met een bewuster alternatief in voeding en een positief verschil maken in het eetgedrag van gezinnen.

Graanproducten uit de ‘goudgele graanvelden’, zuivelproducten uit de ‘groene weide’, water uit de bron van de ‘kale rots’, groente uit ‘Molletjes moestuin’ en fruit uit de ‘vrolijke fruitgaard’. De productlijn bestaat onder andere uit lekkere en verantwoorde producten zoals volkoren pasta, appeltjes, peertjes, 30+ smeerkaas, flesjes bronwater, snoeptomaatjes, snackkomkommertjes en gesneden verse groenten.

Dinand Woesthoff: “Woezel & Pips Tovertuin is de ideale plek als positieve inspiratiebron voor jonge kinderen en gezinnen, waar alle aspecten van het leven samenkomen. Met trots kondigen we deze langdurige samenwerking met Jumbo aan. Samen spelen en bewegen, bewust eten en drinken. Samen geluk delen. Dat is genieten in de wereld van Woezel & Pip. Zonder zorgen ontdekken, ervaren en proeven. Samen op weg naar een positieve toekomst!”

Nieuwe samenwerking met Jumbo
Nieuw televisieprogramma Woezel & Pip Overal Vriendjes! dagelijks op Zappelin

Nieuw televisieprogramma Woezel & Pip Overal Vriendjes! dagelijks op Zappelin

Woezel & Pip, de bekendste hondjes van het land, krijgen voor het eerst hun eigen televisieprogramma en jij kunt erbij zijn, want Woezel & Pip hebben Overal Vriendjes! Samen spelen, samen lachen, samen leren en samen fantaseren. Dat is het geheim om in de Tovertuin te komen.


Droom mee op het muurtje van Buurpoes over wat je allemaal worden kunt. Reis de wereld door met Molletje. Lach om leuke moppen en grappige raadsels met Woezel & Charlie.  Doe spannende proefjes onder begeleiding van Wijze Varen, of word samen met Woezel & Pip in hun hok voorgelezen door onder anderen Prinses Laurentien, astronaut André Kuipers, illusionist Hans Klok en Molletjes vriendje van ver, Johnny de Mol.


Woezel & Pip Overal Vriendjes! is het nieuwe Zappelin edutainment televisieprogramma voor kinderen tussen vier en zes jaar, geproduceerd door Dromenjager en KRO-NCRV. Dit 15 minuten durende modulaire tv magazine is een speelse mix van live action, poppenspel en animatie en wordt vanaf 5 december elke werkdag om 07:25 uur uitgezonden op Zappelin.


Marlou Wens (eindredacteur jeugd KRO-NCRV) ' Woezel & Pip Overal Vriendjes! is een voorbeeld van bijzondere kindertelevisie waar we als KRO-NCRV trots op zijn. Dat kleuters echt mee(be)leven in de wereld van Woezel & Pip is op deze manier nog niet eerder gedaan in Nederland. Het resultaat is verrassende en inspirerende kleutertelevisie.'


Dinand Woesthoff (Dromenjager, producent) ‘Wij vinden het belangrijk om de juiste keuze te bieden aan ouders en verzorgers door een positief verschil te maken en geluk te delen, oftewel: Groeien & Bloeien met Woezel & Pip! Zo moet het zijn. The sky is the limit in de wereld van jonge kinderen en Woezel & Pip Overal Vriendjes! deelt de mooiste momenten van & met de leukste mensen die er zijn. Edutainment op zijn best!’

WPG Uitgevers & DROMENJAGER presenteren een nieuw avontuur…

Amsterdam 04 oktober 2016


WPG Uitgevers & DROMENJAGER presenteren een nieuw avontuur...

DROMENJAGER AGENCY: Hèt Benelux agentschap voor kindermerken.

Dromenjager, het mediabedrijf achter van een van de meest populaire kindermerken ‘Woezel & Pip’ en WPG Uitgevers, de grootste uitgeverijgroep van de Benelux (met o.a., Leopold, Ploegsma en Querido Kinderboeken) gaan samen een baanbrekend avontuur aan in de vorm van een nieuwe joint-venture,

DROMENJAGER AGENCY.

Dromenjager Agency wordt hèt agentschap voor kwalitatieve kindermerken en characters, (inter)nationaal, in de leeftijdscategorie van 0 tot 16 en zal per 1 januari 2017 actief worden in Nederland en België.
Met de nadruk op bewuste kindermerkontwikkeling met creatief & commercieel management, neemt Dromenjager Agency een pro-actieve ‘out of the box’ rol op zich in een zich sterk ontwikkelend nieuw media- en retail landschap.

Door het bundelen van krachten van Dromenjager en WPG Uitgevers buigt Dromenjager Agency over een historie van unieke succesrates, 360° ontwikkelings- en exploitatie-ervaring, gepaard met een meer dan uitgebreid strategisch netwerk in media- en retail, waarbij ‘positiviteit’ & ‘geluk delen’ zullen gelden als DNA en ‘groeien & bloeien’ als bewust streven naar succes van Dromenjager Agency.

Dinand Woesthoff (CEO Dromenjager & Dromenjager Agency): “Zonder pretentie, maar met een missie, denk ik inmiddels te mogen stellen dat we steeds meer voelen hoe we binnen elke discipline het unieke, bewuste verschil kunnen maken. Out of the box, omdat we er niet in zitten. Dromenjager Agency is het geweldige resultaat van 1 + 1 = 3 samensmelting, als fraai uitzicht op een uitdagende toekomst!”

Patrick Swart (CEO WPG): “Alles draait bij kinderen om beleven en persoonlijke ontwikkeling, ze staan open voor nieuwe ervaringen, zijn nieuwsgierig. Met Dromenjager Agency willen wij dit stimuleren. Dat doen we door nieuw en bestaand talent de ruimte te geven vanuit de kracht van hun verhalen en inspirerende characters, kinderen te stimuleren. Het tot leven te brengen van hun fantasie en hun nieuwsgierigheid kan in vele verschijningsvormen. Wij zijn heel enthousiast om via deze samenwerking kinderen te kunnen boeien, prikkelen en uitdagen in hun ontwikkeling.”

Voor meer informatie of vragen: info@dromenjageragency.com


Dromenjager (dromenjager.com) is het sociaal bewuste mediabedrijf, dat o.a. verantwoordelijk is voor de branding en exploitatie van één van Nederlands’ meest populaire kindermerken ‘Woezel & Pip’. Dromenjager focust zich op een 360° exploitaitemodel met o.a. televisie-, film- en theaterproducties, events, publishing, licensing en sales in binnen- en buitenland met als doel de naamsbekendheid rondom haar merken te maximaliseren en te ontwikkelen tot solide A-brands door middel van een gewogen lange termijn strategie.

WPG Uitgevers (wpg.nl) is de grootste onafhankelijke groep van multimediale uitgeverijen in Nederland en België, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers (Weekbladpers Groep) behoren het uitgeven van boeken voor volwassenen door de uitgeverijen A.W. Bruna, De Bezige Bij en voor kinderen met Querido Kinderboeken, Leopold, Ploegsma en Standaard Uitgeverij in België. Daarnaast is WPG uitgever van de tijdschriften Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Yoga Magazine, Happinez, Runner's World en Voetbal International en ontwikkelt het leermiddelen voor het primair onderwijs door uitgeverij Zwijsen.

Dromenjager en Etos gaan nieuwe samenwerking aan!

Wij zijn erg trots op onze nieuwe samenwerking met Etos. Etos heeft haar Eigen Merk luiers vernieuwd en slaat daarvoor de handen in één met de allerliefste hondjes van de wereld, Woezel & Pip! De Woezel & Pip Etos luiers zijn niet alleen de vrolijkste, maar ook de fijnste luiers. De nieuwe luiers zijn dunner, droger én zachter! Voor elke leeftijdsfase is er een perfecte pasvorm en elke maat komt in twee verschillende Woezel & Pip designs.

Met de lancering van de Woezel & Pip Etos luiers hopen Etos en Dromenjager een vrolijke en positieve invloed te hebben op het leven van moeder, ouder/verzorgers en kind. Blije baby’s, blije ouders!

Dromenjager en Etos gaan nieuwe samenwerking aan!
WOEZEL & PIP VERBREKEN NEDERLANDS BIOSCOOPRECORD:

WOEZEL & PIP VERBREKEN NEDERLANDS BIOSCOOPRECORD:

GOUDEN FILM IN 2 WEKEN!

Woezel & Pip’s eerste bioscoopfilm ‘Op zoek naar de Sloddervos!’ heeft in een recordtijd een Gouden Film status behaalt: Nog niet eerder was een Nederlandse kinderanimatiefilm in twee weken goud.
“Wij zijn enorm trots op het fantastische nieuws dat onze eerste bioscoopfilm met Woezel & Pip in zo’n korte tijd door meer dan 100.000 bezoekers zijn bezocht!”, aldus een blije Dinand Woesthoff.
Producent Woesthoff en de kinderstemacteurs die de film hebben ingesproken, werden vandaag namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds verrast met de Gouden Film Award.

Vanaf de release van de trailer en na de première in Pathé Tuschinski in Amsterdam, zijn de online reacties op de film juichend en kreeg de film bovendien zeer positieve recensies van bezoekers en filmrecensenten (o.a. Telegraaf: ‘Uitblinkend en ontroerend’, Volkskrant; ‘Hartveroverend’). Het bereiken van de Gouden Film Status met 100.000 bezoekers is voor Dromenjager en Tom de Mol Producties, de producenten, na anderhalf jaar vol overtuiging aan de film gewerkt te hebben, een fantastisch resultaat.
Tom de Mol: “Het laat zien dat Woezel & Pip zijn uitgegroeid tot karakters waar een generatie mee is opgegroeid en van is gaan houden. Woezel & Pip zijn er door en voor alle kinderen. Het is de evergreen van nu.”

‘Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele special gast komt logeren: het schattige neefje Charlie. Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer. WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS! is een vriendschapsfilm vol kleur, emotie en avontuur.’

WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS! is een film van regisseur Patrick Raats, naar het scenario van Arnoud Rijken, Michiel Snijders en Dinand Woesthoff. De film is geproduceerd door Tom de Mol Productions, Dreamchaser Europe in co-productie met Dutch Film Works en de KRO/NCRV. WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS! is tot stand gekomen in samenwerking met Illuster, WPG Kinder Media en een bijdrage uit de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds. De vrolijke familiefilm wordt gedistribueerd door Dutch Filmworks en is momenteel in 130 Nederlandse bioscoopzalen te bewonderen.

Première WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS! groot succes.

Première WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS! groot succes.

17 januari is WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS! feestelijk in première gegaan in het Tuschinski theater in Amsterdam. De cast met o.a. Willeke Alberti, Johnny de Mol, schrijver/producer Dinand Woesthoff en vele enthousiaste BN’ers als Wendy van Dijk, Najib Amali, Sergio Herman, Katja Schuurman en Nicolette Kluijver betraden met kids de rode loper. Het theater was tot op de laatste stoel bezet en de reacties op de film zijn alleen maar lovend. ‘Dit is waar het ons om te doen is. Niets dan blije gezichten. Woezel & Pip’s film is er om samen te delen met de hele familie. Samen plezier hebben, echt samen met je kind in dat moment zijn en blijven. Fantastisch. Ik ben supertrots!’, aldus Dinand.

Naast de première was er vandaag nog een succes, namelijk de kleutervoorstellingen die in 75 verschillende theaters door heel Nederland werden gehouden. Daar kwamen zo veel mensen op af dat het de best bezochte kleuterbios ooit was. Deze voorstellingen speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar waren vrijwel helemaal uitverkocht. Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! draait vanaf 20 januari in maar liefst 130 zalen.

Over de film:
Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie.
Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer… ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ is een vriendschapsfilm vol kleur, emotie en avontuur.

“Woezel & Pip, Op zoek naar de Sloddervos!” Vanaf 20 januari in de Nederlandse bioscopen.

Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip, krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: Het schattige neefje Charlie!

Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en al hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie, gaan samen op een spannend avontuur op zoek naar deze gevaarlijke indringer… "Woezel & Pip, Op zoek naar de Sloddervos!"

Een vriendschapsfilm vol kleur, emotie en avontuur. Vanaf 20 januari in de Nederlandse bioscopen.

De leukste jonge familiefilm van 2016!

Bekijk de trailer op: https://www.youtube.com/watch?v=6Xsr6sVOMbk

“Woezel & Pip, Op zoek naar de Sloddervos!” Vanaf 20 januari in de Nederlandse bioscopen.
WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR STEM VOOR CHARLIE

WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR STEM VOOR CHARLIE

Amsterdam, 25 juni 2015

-INMIDDELS IS DE ZOEKTOCHT AFGEROND-

Gisteren maakte Dinand Woesthoff in RTL Boulevard bekend dat Woezel & Pip op zoek zijn naar de stem voor een nieuw karaktertje in hun eerste bioscoopfilm WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS. Hierin doet Charlie, het zwart-witte langorig neefje van de twee populaire hondjes, voor het eerst zijn intrede in Tovertuin. Jongens in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar oud die hun stem willen lenen aan het lieve, ondeugende hondje kunnen zich via de website www.opzoeknaarcharlie.nl inschrijven. De stemmen van Woezel en Pip worden ingesproken door Rijk Aardse en Munaycha Draaibas. De overige stemmencast wordt later bekend gemaakt. WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS is vanaf januari 2016 in de bioscoop te zien.

Dinand schreef het scenario samen met Michiel Snijders en Arnoud Rijken van il Luster (o.a. bekend van de Woezel & Pip animatieserie TRIPPEL TRAPPEL: DIERENSINTERKLAAS). Woezel & Pip´s eerste bioscoopfilm wordt geproduceerd door Tom de Mol Productions (de films van DE CLUB VAN SINTERKLAAS) en Dreamchaser Europe BV in samenwerking met het Nederlands Film Fonds en de KRO. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie in de Benelux.
Over Woezel & Pip

Woezel & Pip zijn ontstaan uit de liefde voor kinderen en dieren van de schrijfster, Guusje Nederhorst. Haar droom was eenvoudig: het creëren van inspirerende, liefdevolle en herkenbare verhalen voor de leukste mensen ter wereld, kleine kinderen. Bijna 10 jaar later zijn Woezel & Pip uitgegroeid tot de meest populaire characters in hun thuisland Nederland. Het is een uniek succesverhaal, gebouwd rond een authentieke fantasiewereld met personages die moeiteloos een magische connectie maken met kinderen van alle leeftijden en achtergronden.

Link item RTL Boulevard: http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/laatste-videos-boulevard/dinand-woesthoff-opent-jacht-op-goede-stemmen

Voor meer informatie over de Woezel & Pip film neemt u contact op met Dutch FilmWorks, Eefje Goderie. T: +31 88 120 2039 M: +31 614 672 999 E: egoderie@dfw.nl

Woezel & Pip naar België!

Woezel & Pip naar België!

We zijn ontzettend trots op het feit dat Woezel & Pip sinds deze maand dagelijks te zien zijn op Ketnet als onderdeel van het populaire “Kaatje”! Dromenjager is een prachtige vier-jarige samenwerking aangegaan met VRT waardoor onze hondjes elke dag twee keer te zien zijn bij Ketnet: op weekdagen om 9.05 uur en 14.35 uur en in het weekend om 6.05 uur en 14.35 uur.

Naast deze dagelijkse televisie-uitzendingen kunnen onze Belgische vriendjes ook uitkijken naar een gloednieuwe Woezel & Pip-boekenserie in het najaar van 2015, uitgebracht door WPG België. Ook zal er binnenkort een prachtig assortiment aan speelgoed en spellen in de Belgische winkels te vinden zijn.

Woezel & Pip is het nummer 1 pre-school merk in Nederland en we kunnen niet wachten om de Tovertuin en alle vriendjes ook aan de Belgische kindjes te introduceren! Kijk voor meer informatie op onze website www.woezelenpip.be en volg onze Facebook-pagina via www.facebook.com/woezelenpip.