Guusje Nederhorst Fonds en Stichting Babyspullen slaan handen ineen

Het Guusje Nederhorst Fonds, de Stichting die door Dinand en Lucy Woesthoff werd opgericht ter nagedachtenis van Guusje Nederhorst’s gedachtegoed, doneerde vandaag 5000 Woezel & Pip Baby-pakketten aan Stichting Babyspullen. De Stichting, die Nederlandse baby’s die in armoede worden geboren van startpakketten voor hun eerste drie levensjaren voorziet, kreeg namens het GNF speciale etuis aangeboden met hierin een pluche, hydrofiel, speen en een boek. Samen met ambassadeurs als Naomi van As, Jennifer Ewbank en Rachel van Sas gaf het GNF vandaag het startsein van een jaarlange samenwerking door de eerste 100 etuis collectief te vullen en klaar te zetten voor verzending.

 

Omdat elk kind recht heeft op een goede start.

Een op de negen Nederlandse baby’s wordt geboren in armoede. Dat gegeven vormt sinds de oprichting van Stichting Babyspullen de basis voor het werk. De Stichting, die in 2012  werd opgericht, breekt dit jaar eerdere records door in totaal 6000 dozen met spullen voor de eerste drie levensjaren van een kind te vullen en beschikbaar te stellen. De pakketten, die voornamelijk uit kleding bestaan, maar – afhankelijk van de beschikbaarheid – ook uit beddengoed, verzorgingsproducten, luiers en flesjes worden gedistribueerd aan minima-ouders. De inhoud van deze pakketten wordt via een landelijk netwerk ingezameld en ook nationaal gedistribueerd. Omdat elk kind recht heeft op een goede start.

 

Vanuit die gedachte is de samenwerking met het Guusje Nederhorst Fonds een hele logische. Het Guusje Nederhorst Fonds, dat is opgericht ter liefdevolle nagedachtenis aan de in 2004 overleden Guusje Nederhorst-Woesthoff (de bedenkster van Woezel & Pip) heeft als doel om alle relevante projecten die kind en dier centraal stellen, te ondersteunen. Hiertoe kiest het Fonds elk jaar twee goede doelen aan wie zij financiële steun biedt. Zo worden nóg meer kinderen en dieren die aandacht, hulp en steun hard nodig hebben, geholpen. De opbrengsten uit het fonds komen deels voort uit de opbrengsten van Woezel & Pip-producten.

 

Guusje Nederhorst

Dinand Woesthoff: “Guusje kon niet tegen onrecht tegen kinderen en dieren. Het liefst reikte ze alle hulpbehoevende kinderen en dieren ter wereld een hand toe door ze te beschermen en een thuis te geven. Guusjes gedachtegoed en de filosofie achter familie Dromenjager, vormt de basis van de Stichting. Zo werken we samen aan een betere wereld.”

 

Stichting Babyspullen

Kijk voor meer informatie over Stichting Babyspullen op stichtingbabyspullen.nl.